Cultuurcafé Buitengewoon met kerstcadeautjesmarkt

Geplaatst in: Geen categorie 0

Bij atelier Buitengewoon wordt hard gewerkt voor de komende editie van het cultuurcafé. Want deze editie is een hele speciale. Tijdens het inmiddels welbekende cultuurcafé Buitengewoon is een gezellige kerstcadeautjesmarkt.
De cliënten van het atelier zijn druk bezig met de voorbereidingen. De een beschildert een paraplu en de ander is in de weer met een zacht en knuffelig kattenkopkussen en de volgende helpt mee met de kerstkaarten.

Op deze markt staan kraampjes met spullen gemaakt door kunstenaars en cliënten van zorginstellingen. Atelier Buitengewoon heeft Abrona en Reinaerde voor deze gelegenheid bereid gevonden om kunstwerken van eigen cliënten mee te nemen voor de verkoop. Zo zie je prachtige papier-maché creaties, gerecyclede papieren ”fikbricks” en nog veel meer bijzondere, inspirerende en zelfgemaakte producten van kunstenaars die uit alle windstreken komen. Er is van alles te koop, van kerststukjes tot vuurkorven, van keramiek tot zeep, van kerstkaarten tot beschilderende paraplu’s, van tweedehands feestkleding tot inspiratiekaarten.

 

De gratis activiteiten voor kinderen worden verzorgd door Happynest-activiteiten. Ook zijn er gezellige spelletjes te doen zoals schaken, sjoelen en kaarten. We hebben lekkere winterse happen en drankjes zoals erwtensoep, glühwein en warme chocomelk. En oliebollen uit Congo van Mafuta.

Het muzikale programma ontbreekt ook niet. De gezelligste bands van Nederland, de Corvedos, vocalgroep Next en The Sound Volunteers komen optreden. Ze worden aangekondigd door presentator Jordy Theulen.

Kijk hier voor het programma