Bij Atelier Buitengewoon kun je terecht als je een indicatie hebt van de gemeente Blaricum, Eemnes, Gooise Meren, Wijdemeren, Hilversum, Huizen, Laren, Montfoort, Stichtse Vecht, Ronde Venen, Weesp en Woerden of met een eigen PGB. Ook hebben wij contracten afgesloten met andere organisaties.

Vergoeding door de gemeenten:

Om in aanmerking te komen bij de gemeente Stichtse Vecht, Ronde Venen, Hilversum, Gooise Meren, Wijdemeren, Blaricum en Woerden is het nodig om een indicatie te hebben voor zorg in natura. De gemeenten geven dan toestemming om bij Atelier Buitengewoon aan het werk te gaan en zij regelen dan het financiële plaatje. Je kunt hiervoor een hulpvraag stellen via de website van de desbetreffende gemeente. Vind je het lastig om dit allemaal zelf uit te zoeken of in te vullen dan kun je dit ook regelen via je huisarts of via een wijkteam.
Voor mensen uit de gemeente de gemeente Stichtse Vecht is er Tim Stichtse Vecht.

Voor meer informatie verwijzen wij naar de websites van de gemeenten:

Deze link gaat naar de website van Tim Stichtse Vecht.
Deze link gaat naar de website van de gemeente Ronde Venen
Deze link gaat naar de website van de gemeente Woerden.
Deze link gaat naar de website van de gemeente Hilversum
Deze link gaat naar de website van de gemeente Gooise meren
Deze link gaat naar de website van de gemeente Wijdemeren
Deze link gaat naar de website van de gemeente Blaricum, Huizen, Eemnes, Laren

Vergoeding via een PGB

Het is ook mogelijk om alles zelf te regelen. Dit doe je met een PGB (Persoonsgebonden Budget). Een persoonsgebonden budget (PGB ) is in Nederland een geldbedrag waarmee mensen met een beperking hun eigen zorg kunnen inkopen. Het is de tegenhanger van zorgverstrekking in natura (ZIN).

Een pgb kan in drie verschillende regelingen worden aangevraagd, dit is sinds 2015 geregeld in de Wet langdurige zorg (WLZ) en de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Het is verder ook mogelijk een PGB te ontvangen via de zorgverzekering (Zvw-pgb). Met een PGB kun je zelf  hulpverleners en begeleiders kiezen, en zelf beslissen waaraan het geld besteed wordt. Je kunt het dan ook zo indelen dat je bijvoorbeeld 3 dagen bij Atelier Buitengewoon komt en 2 dagen ergens naar toe gaat.

Voor meer informatie over het aanvragen van een PGB verwijzen wij naar de website van de Rijksoverheid.
Klik hier voor meer informatie.

Doorverwijzingen via anderen

Atelier Buitengewoon heeft ook contact met de zorginstellingen Abrona, Alja Zorg en wonen, Altrecht, Amerpoort. Eleos, KwintesReinaerde, SherpaWij3.0,  Bij de meeste hebben wij een onderaannemerscontract. Deze organisaties kunnen je ook helpen met een plek bij Atelier Buitengewoon. De persoonlijk begeleiders van deze organisaties kunnen je er meer over vertellen.