En wie zijn de begeleiders?

De begeleiders zijn Soley Omarsdottir en Quina de Graaf. Ze hebben veel ervaring in het werken met mensen, al dan niet met een beperking. Door hun nuchtere houding, vrolijke karakter en creatieve ideeën, voelt iedereen zich welkom in het atelier. Er is voor alles een oplossing te vinden, of een manier om met beperkingen om te gaan. In eerste plaats is er vooral de ruimte om te mogen zijn wie je bent, daarnaast stimuleren Soley en Quina je kunnen en dagen je uit om verder te komen.begeleiders

 

 

Wij stellen ons voor:

Soley Omarsdottir
Als kunstenares was ik klaar met het maken van werken voor mijzelf, ik wilde anderen laten ervaren hoe dit voelt en de beleving meegeven van het scheppend werken. Door het werken in de psychiatrie ervoer ik de kracht van het werken in de kunst en het werken met kunst. Dit wilde ik theoretisch ook beter onderbouwen en heb ik de opleiding tot beeldend therapeute gevolgd. 

De kunst voor mij is om de ander tot beweging te brengen en soms tot stilstand. Gedachten en gevoelens aan het papier of doek toevertrouwen, maar ook de ander begeleiden naar een eigenheid. Buiten je eigen comfortzone werken levert groei op, groei die men niet meer van zichzelf verwacht.’

Quina de Graaf
‘Ik had vroeger 1 grote wens, en dat was de wereld kleurrijker en een beetje mooier maken. En hoe kan dat nou beter dan met kunst. Het hoeft niet groots te zijn maar iedere kleine tekening kan hier al aan bijdragen. Ik geniet ervan om bij mensen te zien hoe ze van niets, iets kunnen maken en hoe ze zichzelf verbazen over het moois dat ze gemaakt hebben. Het is een wonderlijk proces om kunstwerkjes te zien groeien en ontstaan.

Van origine ben ik grafisch vormgever en heb ik al 15 jaar een ontwerpbureau. Hier heb ik veel gecreëerd samen met mijn opdrachtgevers. Ook in het grafische werk zie ik datzelfde wonderlijke proces maar dan op een andere manier.