wie zijn wij

Geplaatst in: Geen categorie 0

Dagbesteding atelier Buitengewoon is een jong bedrijf, opgezet door twee kunstenaars Soley en Quina.
Soley en Quina hebben veel workshops gegeven en ook als vrijwilliger in Breukelen veel kunstzinnige evenementen georganiseerd.
Zo merkten zij op, dat kunst verbindend en stimulerend werkt en bovendien het zelfbeeld versterkt. Het idee ontstond zo om Atelier Buitengewoon te starten. Een atelier waar kunst en creatief bezig zijn word
ingezet voor de ‘buitengewone’ inwoners van de Stichtse Vecht en daarbuiten..

 

Visie
Ieder mens heeft recht op zelfontplooiing en moet op zijn eigen manier mee mogen en kunnen doen in onze samenleving. Een schilderij, een beeldhouwwerk, muziek of een gedicht vertelt vaak meer van de maker en zijn ideeën dan woorden kunnen zeggen.

Werk geeft je een beter, energieker en gezonder gevoel. Als door persoonlijke beperkingen en omstandigheden een opleiding en/of werk niet voor je is weggelegd dan moet je de kans krijgen om in een geschikte en aangepaste omgeving jezelf te ontwikkelen om op die manier een bijdrage te leveren aan onze samenleving.  
In onze visie valt kunst maken in de categorie werk. Het maakt mensen blij en is voor velen belangrijk in hun leven. Kunst maken én beleven draagt bij aan het persoonlijk geluk van mensen.

Missie
Atelier Buitengewoon streeft er naar dat haar deelnemers zich optimaal kunnen ontwikkelen op kunstzinnig gebied en dat zij zich daarmee gekend en gewaardeerd voelen door de samenleving. De samenleving ziet en begrijpt de waarde en de kunstzinnige kwaliteit van het werk van mensen met een beperking en ervaart dat het iets toevoegt aan de kwaliteit van ieders leven.

Atelier Buitengewoon is er speciaal voor mensen met een beperking die graag kunstzinnig bezig zijn. Zowel vakinhoudelijk als persoonlijk wil jij je hierin verder ontwikkelen. Hierdoor bouw je ook aan je zelfvertrouwen en sta je steviger in het leven.
Om dit te bereiken biedt atelier Buitengewoon, een leer- werk traject aan. Je wordt individueel begeleid bij je wensen en plannen en je bepaalt samen met je begeleiders je einddoel. Steeds weer opnieuw. Op die manier kun je jezelf ontwikkelen in het maken van steeds betere kunst. Wanneer je vaardigheden en talenten het toelaten, onderzoeken we de mogelijkheid om door te stromen naar een creatieve opleiding of werken we toe naar betaalde werkzaamheden met een creatief karakter.