Atelier Buitengewoon is officieel geopend en het was een feest!

Geplaatst in: Geen categorie 0

Een bijzondere, zeer feestelijke opening zaterdag 1 juli 2017 bij Atelier Buitengewoon. Er waren veel belangstellenden op de opening afgekomen in het voormalige peuterspeelzaaltje in Breukelen Noord en dat maakte vele hartverwarmende momenten. Mooie woorden, leuke optredens, kortom het was een feest!

Bij binnenkomst werden de bezoekers welkom geheten door het ontvangstcomité van acteurs van Theatergroep Kamak uit Hengelo. Deze toneelgroep, van zestien acteurs, was in de Stichtse Vecht op tournee met zes begeleiders en gaven op het veld naast het gebouw hun fantastische voorstelling “WOEF”.

Het openingsritueel, het doorknippen van het lint werd gedaan door onze wethouder Jacqueline Koops. Ze deed dit met een gouden schaar die ze overhandigd kreeg door een van de deelnemers van het atelier, Aartje van Leeuwen.

In haar toespraak benoemt ze dat er vele plekken zijn voor dagbesteding binnen de Stichtse Vecht maar dat dit atelier, deze dagbesteding wel heel bijzonder en leuk is. De beide dames zorgen ervoor dat iedereen zich hier welkom voelt en een plek krijgt om te mogen zijn wie ze zijn. Jacqueline Koops is erg trots op Atelier Buitengewoon en de dames die dit op poten hebben gezet.

‘Hier werken op deze locatie en met deze deelnemers is iedere dag een feest!” zeggen Soley en Quina in koor. Eigenaresse en initiatiefneemster Soley Omarsdottir en Quina de Graaf zijn onder de indruk van de grote belangstelling. De hartverwarmende woorden en de zee van bloemen en andere cadeaus die zij hebben ontvangen zijn een bevestiging van het harde werken van het afgelopen jaar om het atelier een plek binnen de gemeente Stichtse Vecht te geven.  Om dit initiatief nog meer gedragen te kunnen laten worden door de mensen om hen heen, zetten zij zich in om een ANBI status aan te vragen als stichting Buitengewoon.

Na de verschillende toespraken en de voorstelling konden de bezoekers, waaronder buren, vrienden, familie, raadsleden en collega’s, in de eigenhandige aangelegde tuin, nog genieten van een borrel en heerlijke kokosoliebollen, gemaakt door de Congolese deelneemster Mafuta. Alles werd opgeluisterd door de vrolijke muziek van the Sound Volunteers. Het was een genot om te zien dat de bezoekers net zo enthousiast zijn over hun nieuwe plek als zijzelf.

Meer weten over atelier Buitengewoon, kijk dan op www.atelier-buitengewoon.nl
of mail via info@atelier-buitengewoon.nl.
Voor een korte impressie van de middag kunt u ook kijken op www.itv-devechtstreek.nl/breukelen.html